Kortrijk
Regen
7° - 14°
Antwerpen
Regen
9° - 15°
Blog
Blog
19 augustus 2024  | Deborah Smets

Publicatie Besluit houdende uitbreiding van de bevoegdheden RvVb

Het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 juli 2024  tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 16 mei 2014 houdende de rechtspleging voor sommige Vlaamse bestuursrechtscolleges, wat betreft de aanvulling van de procedure bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen werd op 16 augustus 2024 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Het desbetreffende besluit voorziet in een uitbreiding van de bevoegdheden van de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Concreet zal de RvVb zich binnenkort kunnen uitspreken over beroepen tegen besluiten tot definitieve vaststelling van gewestelijke, provinciale en gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen en stedenbouwkundige verordeningen, en de beroepen tegen definitieve voorkeursbesluiten en definitieve projectbesluiten rond complexe projecten.

Net zoals op vandaag bij de Raad van State zal de beroepstermijn van de RvVb pas ingaan op het ogenblik van bekendmaking van het besluit in het Belgisch Staatblad.

Het besluit treedt in werking op 31 december 2024 en omvat besluiten die definitief werden aangenomen vanaf die datum.

Opmerking (!): Er is op vandaag tegen het decreet, waarop dit besluit is gebaseerd nog een procedure tot nietigverklaring bij het Grondwettelijk Hof lopende.

Deel dit artikel