27/06/2017

Senior medewerker voor Publius Antwerpen

Ben je geboeid door overheidsrecht? Kan je terugblikken op een 5-tal jaar ervaring op vlak van bijvoorbeeld omgevingsrecht, ambtenarenrecht of overheidsopdrachten? Solliciteer dan zeker bij ons!

Publius behoort tot de top van de publiekrechtelijke advocatenkantoren met 3 vestigingen (Kortrijk, Antwerpen en Brussel). Onze Antwerpse vestiging is gelegen in de bijzonder mooie Cogels Osylei te Antwerpen-Berchem, op wandelafstand van het station. Het kantoor wordt geleid door partner Dirk Van Heuven en telt daarnaast 2 medewerkers.

Goede academische resultaten zijn zonder meer een troef. Verder verwachten wij dat je communicatief sterk bent (in woord en schrift) en dat je bij voorkeur een commerciële ingesteldheid hebt, want ook overheidsadvocatuur is een commerciële activiteit. Als je over een cliëntenportefeuille beschikt in publiek recht, is dat een meerwaarde, zeker als je de ambitie hebt om onze Antwerpse vestiging verder uit te bouwen.

Wij bieden je een aantrekkelijke verloning, een bijzonder fijne en no nonsense werkomgeving, veel zelfstandigheid, een goede work-life balance en reële toekomstperspectieven. Neem zeker een kijkje op onze website www.publius.be, dan zie waarvoor we staan. Interesse? Stuur dan je cv met motivatiebrief naar jobs@publius.be.

Blog Publius Nieuws
Tags Jobs
Stel hier je vraag bij dit blogbericht
21/09/2017

Dirk Van Heuven schrijft artikel ‘Aanbestedende overheid in moeilijkheden – Hoe concreet te handelen bij (dreigend) faillissement van je opdrachtnemer?’ (in C. De Koninck e.a., Jaarboek Overheidsopdrachten 2016-2017, EBP, 1139-1154)

Dirk Van Heuven en Dorien Geeroms hebben in het nieuwe Jaarboek Overheidsopdrachten een artikel gepubliceerd over de moeilijke situatie waarin een opdrachtgevend bestuur terechtkomt indien de opdrachtnemer in staat van faillissement wordt verklaard (of in WCO terechtkomt). De verschillende juridische mogelijkheden om te handelen worden toegelicht en er worden praktische tips gegeven aan de lezers. Het is over deze materie dat Dirk zal spreken op de National Tender Day van 26 oktober.

Blog Publius Nieuws
Tags Dirk Van Heuven, Overheidscontracten
Stel hier je vraag bij dit blogbericht
14/09/2017

Openbaar onderzoek GBP: de ondergrondse noord-zuidverbinding voor het openbaar vervoer

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil veranderingen aanbrengen aan het Gewestelijk Bestemmingsplan (GBP), om de aanleg mogelijk te maken van een ondergrondse noord-zuidverbinding voor het openbaar vervoer tussen Haren en Vorst. In dat kader wordt er van 1 september tot en met 30 oktober 2017 een openbaar onderzoek gehouden naar het ontwerp en het bijbehorende milieueffectenrapport (MER). Klik hier voor meer info.

14/09/2017

Jan Beleyn en Michiel Descheemaeker publiceren noot 'Voortschrijdend inzicht en artikel 159 GW: een gevaarlijke cocktail’ (TOO 2017, nr. 2, 181-183)

In deze noot bespreken Jan en Michiel een vonnis van de Rechtbank van eerste aanleg van Dendermonde. De rechter diende zich uit te spreken over een onteigening om een uitbreiding van een industrieterrein te kunnen realiseren, waarbij voordien het ruimtelijk uitvoeringsplan waarmee een stuk agrarisch gebied werd herbestemd tot lokaal bedrijventerrein reeds onsuccesvol aangevochten werd voor de Raad van State. Voor de onteigeningsrechter wordt artikel 159 GW nu 'losgelaten' op het RUP waarbij tien jaar na de goedkeuring van het RUP en na het arrest van de Raad van State het RUP alsnog onwettig wordt bevonden. Artikel 159 GW wordt in de noot dan ook kritisch gekaderd en benaderd.

01/09/2017

Publius 10 jaar!

Publius ging van start op 1 september 2007, precies 10 jaar geleden.

Dank aan alle cliënten die beroep op ons doen.
Dank aan alle medewerkers die Publius tot een succesverhaal maken.
Dank aan alle leveranciers voor hun bijstand.

Dirk, Steve, Günther, Jan, Sofie, Isabelle, Roel, Meindert, Deborah, Leandra, Thomas, Michelle, Merlijn, Michiel, Matthias, Maïté, Marleen, Evelien, Sigrid, Stephanie
 

Gepost door Dirk Van Heuven

Stel hier je vraag bij dit blogbericht